27.04.2024

Обов’язкове тестування з математики відмінили: тернопільські абітурієнти про пробне ЗНО

Ваша реклама

Пробне тестування вже позаду. Цієї суботи майбутні абітурієнти мали змогу дізнатись як проходить ЗНО. Цьогоріч у місті майже 96% зареєстрованих – з’явились.

Одинадцятикласниця Софія Ясіновська розповіла, що цей досвід допоможе їй уникнути помилок вже під час основної сесії. Крім того, це можливість морально налаштуватись на основний іспит та вникнути в усі деталі тестування.

Цогоріч усі випускники здаватимуть ЗНО із 5-ти предметів. Українська мова та література, математика – обов’язкові.

Як розповіла одинадцятикласниця Уляна Гаврилюк, до тестування готується інтенсивно ще з осені, деякі предмети удосконалює із репетиторами, деякі самотужки. Окрім звичних підручників та загальнодоступної інформації, цьогорічні випускники використовують і соціальні мережі для підготовки.

Дівчата пояснюють, до прикладу в інстаграмі зараз є безліч різних сторінок із тестами. Що стосується специфіки проведення ЗНО-2021, то фахівці кажуть, кардинальних змін цьогоріч не буде. 

За словами заступника директора з питань ЗНО та моніторингу якості освіти ТОКІППО Юрія Шайнюка, у цьому році математика мала бути обов’язковою державною атестацією. Буквально вчора ВР прийняла рішення про скасування цього рішення або за бажанням здобувача освіти.

Вже до кінця квітня абітурієнти повинні отримати свої запрошення на основну сесію ЗНО. Їх надсилають в електронний кабінет.  Пункти для тестування вже готові. Цьогоріч їх на Тернопільщині буде 44, а це на 2 пункти більше, ніж у 2020 році.

Наголосимо, незалежно від того, у якій карантинній зоні перебуватиме Тернопільщина – тестування відбудеться за затвердженим графіком.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,