25.04.2024

Нові обмеження: у Тернополі закривають дитячі кімнати, а в торгових центрах посилюють контроль

Креатор буд

У Тернополі кількість госпіталізованих через коронавірус щодня зростає, а стан інфікованих стабільно важкий. Тому, щоб не допустити погіршення ситуації, на засіданні міського штабу вирішили вкотре ввести додаткові обмеження. На цьому наголосив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Із нововведень – прийняли рішення заборонити роботу розважальних центрів та дитячих ігрових кімнат. Також, вже з понеділка заклади громадського харчування прийматимуть відвідувачів лише на літніх майданчиках, або ж готуватимуть їжу на виніс.

Богослужіння і релігійні обряди можна проводити виключно на вулиці, а не в храмах. Щодо освітніх закладів, то за словами Сергія Надала, продовжують працювати садочки, до школи ходять діти молодших класів. Старші класи і профтех освіта – будуть продовжувати навчатись у дистанційному режимі. Дозволені лабораторні для учнів галицького коледжу, але не більше 15 людей.
У місті досі заборонено проводити будь які масові, святкові, соціальні заходи, окрім офіційних спортивних змагань.

Через скупчення людей у торгових центрах та ринках – роботу цих закладів контролюватимуть. Правоохоронці проводитимуть температурний скринінг і пускатимуть в приміщення обмежену кількість людей.

Усі ці рішення прийняті, зважаючи на фахову думку експертів. Медики кажуть, ще місяць тому фіксували 1800 людей, які одночасно лікуються від ковіду, а зараз – більше 10 тисяч. Перший крок вирішення питання – збільшення ліжкомісць і створення госпіталів. На базі лікарні швидкої допомоги сьогодні повноцінно почав діяти один із них. Там розгорнули ще 160 ліжок для людей з ковідом. А от інших пацієнтів звідти перевели і обслуговують в інших медзакладах.

Щодо зонування, то є 4 критерії, якими послуговується Кабмін при визначенні червоної зони. 2 з них у нас не перевищують гранично допустимі показники, це кількість тестувань на 100 тис і % завантаженості ліжок.

Та все ж, на рівні України Тернопіль має доволі стабільні показники. Якщо ж ситуація не буде покращуватись, то є можливість розгорнути додаткові місця на базі лікарні швидкої допомоги і лікарні №2.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,