27.04.2024

Нові ціни на газ: тернополяни можуть обирати скільки і кому платити за газ

Ваша реклама

Новий тариф на газ для тернополян тепер становить 8 гривень 99 копійок за метр кубічний. Принаймні у травні ціна буде однаковою і для користувачів “Місячного”, і “Річного” тарифів.

З 1 травня, побутових споживачів газу автоматично перевели на річні тарифні плани. Причому залишившись з тими постачальниками, які їх обслуговували. Однак, слід зазначити, що “Річний” тариф є вищим від інших. Тобто, не залежно від пори року щомісяця за газ ви платитимете однакову суму. І якщо ціни на ринку зростуть – вас це не стосуватиметься. Саме за таку стабільність постачальник і встановлює вищий тариф, так би мовити страхує себе на наступний рік.

Як розповіла директорка ДП «Газпостач» Галина Голоюха, такий річний тариф запровадили вперше. Він буде діяти до 30 квітня 2020 року.

Паралельно із річним, у “Тернопільміськгазі” зазначили, що діє і місячний тариф. Та щоб перейти на нього – слід особисто написати заву-приєднання.

У рамках цієї пропозиції вартість блакитного палива буде змінюватись залежно від ситуації на ринку. Тариф дозволить заощаджувати, якщо газ подешевшає, і навпаки – платити більше, коли газ здорожчає. Все ж у травні цей тариф становить також 8,99 грн.

Отож, кожен тернополянин може змінити річний тариф, яким автоматично користується, на місячний. Також може змінити і постачальника на того, хто запропонує вигіднішу ціну та кращий сервіс.

До слова, у квітні тернополяни отримували газ за ціною на 2 гривні меншою – 6 гривень 99 копійок за кубометр. У “Тернопільміськгазі” наголошують, що продовжують вести перемовини із постачальником ( а це «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»), аби мешканці міста все ж менше платили за блакитне паливо. А от щодо отримувачів субсидій –  то їм річний тариф відшкодовуватимуть саме за нині діючими цінами  – 8,99 гривень за метр кубічний.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,