18.04.2024

Незряча поетеса з Тернополя видала збірку віршів і хоче зробити її аудіоверсію

Ваша реклама

Вірш, як частина душі. Тернополянка Марія Рожалюк презентувала свою першу збірку «Світло моєї душі», вірші для неї писала довгих п’ятнадцять років.

Писати їх було не легко,  адже ще у дитинстві жінка втратила зір і все життя провела у цілковитій пітьмі. Та вона ніколи не вважала це проблемою, адже, наголосила, її душа ніколи не була сліпою.

Жінка розповіла, записувати вірші на папір їй допомагає сусідка або син. Аби й інші незрячі могли послухати її поезію, планує свою збірку перевести в аудіо формат. Бо шрифтом Брайля друкувати дорого і в нашому місті таких книжок не видають. Все доводиться робити власним коштом.
Пані Марія закінчила школу, все життя пропрацювала на заводі і виховала трьох дітей. Завжди любила театр, музику, шахи, танці, а особливо книжки. Згодом з’явилася любов до поезії, а тоді почала писати сама. А ось донька Любов Галатима пригадала, як мама завжди слухала книжки, довгий час писала їй власноруч листи і відправляла закордон.

А ще пані Люба зазначила, коли мама вперше сказала їй, що хоче видати збірку, її це дуже здивувало. Але мамина сила волі, подолала усі труднощі, з якими зіткнулася коли готувала збірку до друку.

Тепер Марія Рожалюк пише ще й вірші для дітей. Також в планах поетеси видати ще одну збірку віршів. Адже, поезія для неї це своєрідна терапія, якою вона замінила лікування.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,