28.03.2024

З 90% до 60% зменшили заповненість хворими на COVID-19 у Теребовлянській лікарні

Ваша реклама

Майже 70 ліжок і 6 реанімаційних місць, а це 90%, розгорнули для лікування ковідних хворих у Теребовлянській лікарні 6 квітня. Про це розповів медичний директор КНП «Теребовлянська центральна районна лікарня» Степан Резнік.

Врахувавши ситуацію, для нових хворих змінили маршрутизацію. Тобто відправили на лікування в інші медзаклади. Про це зазначила начальниця управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко. Також вона підкреслила, що аби розвантажити Теребовлянську лікарню, хворих госпіталізовували у Скалат і Підволочиськ. Таким чином станом на сьогодні в них завантаженість складає 60%.

У Тернопільських лікарнях сьогодні, до прикладу, майже 300 хворих. 174 із них на кисневому концентраторі, 8 під’єднані до ШВЛ. На Тернопіллі зараз майже півтори тисячі хворих госпіталізовані.

Ситуація в області складна, але контрольована, говорять фахівці. І наголошуть: наразі змінився вік пацієнтів, який госпіталізовують, вони стали молодші, важко переносять хворобу і діти. Тому закликають, перш за все, берегти своє здоров’я.

Людей попереджають: ситуація із епідемією погіршується. Тому необхідно уникати людних компаній, обмежити пересування громадським транспортом, зокрема у вихідні, дотримуватися карантинних обмежень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,