18.04.2024

На Тернопільщині з квітня почнеться весняний призов

Креатор буд

У 2021-му році весняний призов на військову строкову службу розпочнеться з 1-го квітня і триватиме три місяці. За цей час на службу з Тернопільщини мають відправити близько 500 юнаків.

Як зазначив підполковник, начальник відділу призову Тернопільського ОТЦК СП Юрій Дмитрів, призовників направлятимуть у ЗСУ, нацгвардію та державну службу зв’язку.

Зауважимо, деякі заходи, пов’язані з призовом, розпочали вже у березні – це медичні огляди і попередній розподіл призовників. У військовому комісаріаті наголошують – юнаків, яких зараз призивають, не залучатимуть до участі в операції об’єднаних сил.

Також війсковослужбовці нагадують, що призивають юнаків з 18-ти до 27-ми років. Якщо призовник отримав повістку, він зобов’язаний з’явитися у військовий комісаріат у зазначений у ній час. А також за наявністю підстав для відстрочки або звільнення від армії, надати відповідні документи.

Крім того, неотримання повістки не звільняє від призову. У разі, якщо повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до дільниці в десятиденний термін з дня початку чергового призову. Якщо ж цього не зробити, чекає відповідальність. Це від 5 до 9 неоподатковуваних мінімумів або кримінальна відповідальність.

Триватиме весняний призов до кінця червня. Усіх призовників просять бути свідомими громадянами та виконати свій військовий обов’язок.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,