19.05.2024

На Тернопільщині фальсифікаторів горілки та коньяку притягнули до кримінальної відповідальності

Креатор буд

Трьох чоловіків засудили за виготовлення фальсифікованого алкоголю. Про це повідомляють у ГУ ДФС у Тернопільській області.

Організатору незаконного бізнесу «світило» 5 років позбавлення волі, а співучасникам – по 4 роки. Проте, їх звільнили від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитові строки. Також винуватці повинні сплатити штрафи: 136 тис. грн – організатор і по 85 тис. грн інші учасники. Додатково кожного із засуджених зобов’язали сплатити до державного бюджету 11,3 тис. грн процесуальних витрат, пов’язаних із проведенням у ході слідства експертиз.

Обвинувачені із вироком не погодились та звернулись до Тернопільського апеляційного суду із апеляційними скаргами, у яких клопотали про пом’якшення призначеного їм покарання. Проте, у травні цього року апеляційні скарги обвинувачених не задовільнили.

Нагадаємо, торік працівники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи у складі трьох осіб, які займались виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв з використанням підроблених марок акцизного податку. Під час обшуків вилучили більше 2 тисяч літрів водно-спиртової суміші, обладнання та порожню тару.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,