29.03.2024

На Тернопільщині дорожчають продукти: «рекордсменом» лютого стала олія

Креатор буд

В Україні і на Тернопільщині зокрема відбувається різке здорожчання продуктів харчування. За словами людей найбільше за останній місяць змінились ціни на олію, крупи, хліб, рибу та м’ясо.

На центральному ринку Тернополя покупці кажуть, доводиться економити і не лише шукати де дешевше, а й купляти усе в меншій кількості.

Підтвердили зростання цін у лютому 2021 і в Головному управлінні статистики у Тернопільській області. В основному вартість більшості продуктів харчування збільшилась. Єдиним, на що ціна зменшилась – це яйця. Вони подешевшали на 0,4%.

Як повідомила начальниця відділу збирання даних статистики цін головного управління статистики у Тернопільської області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,7%.

Найбільше подорожчали борошно – майже на 6%, олія соняшникова та овочі майже на 5%, цукор та м’ясо птиці майже на 4%. Також незначне підвищення цін відбулося на молоко, фрукти та крупи гречані на 3%. Масло, рис, рибу та продукти з риби на 2%, макаронні вироби на 1%. Окрім цього, на пів відсотка зросла вартість електроенергії та газу. Як зазначили в управлінні статистики відбулось це через підвищення тарифів на каналізацію 7% та водопостачання на 5%.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,