16.05.2024

На 50-ти метровій висоті у Тернополі замайорів прапор України

Ваша реклама

На 50-ти метровій висоті, рівно о 9:00 синьо-жовті прапори замайоріли у всіх містах України.

Так розпочалося державне свято України – День Прапора. Найбільший синьо-жовтий стяг нашої області підняли у Тернополі, а саме – на головній алеї парку Топільче. Спершу його освятили, аби він оберігав наш край.

Підняттю стяга передувало привітання Президента України Володимира Зеленського. Він зауважив, що День Прапора є сімейним святом, адже український народ – це одна велика родина. Наш синьо-жовтий стяг є символом суверенітету і Незалежності, перемог і звитяги.

А далі, звучав гімн України у виконанні оркестру. Представники влади, ветерани війни та борці за Незалежність у різні часи, підняли найбільший в області прапор України.

У Тернополі ж, вперше прапор України замайорів над міською радою у 1990-му році. Тоді це зробили двоє патріотів Володимир Стаюра і Сергій Сидор. Після вчинку молодих тернополян, всією Україною пронеслася хвиля національного піднесення, пригадав міський голова Тернополя Сергій Надал.

Під час урочистостей відзначили тернополян та жителів області грамотами та цінними подарунками. Таким чином, у день Прапора України їм подякували за особистий внесок у розвиток та становлення Тернопільщини й України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,