29.03.2024

Міський голова Тернополя звернувся до президента посприяти у добудові тернопільської об’їзної

Ваша реклама

У Тернополі буде нова об’їзна дорога. Саме про це під час засідання Ради розвитку громад та територій домовився з високопосадовцями міський голова Тернополя Сергій Надал.

Мова йде про державне фінансування будівництва об’їзної дороги, що сьогодні є частиною найдовшої в Україні міжнародної траси М30, котра сполучає Львівську і Луганську області і має загальну протяжність близько 1400 км.

Виступаючи під час засідання Ради розвитку громад та територій Сергій Надал звернувся до Президента України посприяти у добудові тернопільської об’їзної. Міський голова Тернополя наголосив, що ця частина дороги є важливим міжнародним та національним транспортним коридором, що сполучає Схід та Захід України. Загальний кошторис проєкту, що включає капітальний ремонт об’їзної, мостів, розв’язок, тротуарів та освітлення, складає 750 млн грн.

«Вами було анонсовано, що у 2021 році, до 30-річчя незалежності України, в межах програми “Велике будівництво” планується відкрити найдовшу трасу в Україні М30, яка з’єднає Львівську і Луганську області. Частина цієї траси проходить об’їзною міста Тернополя і знаходиться на балансі і утриманні міста, хоча фактично є частиною міжнародної траси. Цією дорогою користуються усі жителі Україні а також гості із-за кордону. Тому сьогодні хотів би звернутися до Вас, пане Президенте, до прем’єр-міністра, до керівництва Верховної Ради, з проханням реалізувати цей проєкт, який з’єднає Західну і Східну Україну», – зазначив міський голова Тернополя.

Він також навів приклади успішної співпраці між державними органами та місцевим самоврядування Тернополя. Зокрема, будівництво одного з наймасштабніших об’єктів Тернополя – Гаївського мосту.

Що стосується об’їзної дороги, Президент України пообіцяв, що міжнародна траса, частиною якої є об’їзна дорога у Тернополі буде збудована цього року, ймовірно до 24 серпня.

«Щодо М30 – це принципова мета, особливо в такий важливий рік — 30-річчя нашої Незалежності, головного свята нашої країни. М30 і розв’язки на Тернопільщині ми точно побудуємо у 2021 році, хоча поставлена задача побудувати ще до 24 серпня», – зауважив Президент України Володимир Зеленський.

Міський голова Тернополя Сергій Надал також висловив побажання, щоб подібні зустрічі між представниками державної влади і місцевого самоврядування стали дієвими і допомогли вирішувати проблеми людей.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,