28.03.2024

“Мій телефонний друг”: волонтери України допомагають людям, які залишилися насамоті

Ваша реклама

Допомагати людям можна різними способами. Часом комусь потрібно просто, аби його вислухали. Присвятити кілька хвилин в день, аби довідатися як справи, настрій чи здоров’я співрозмовника по той бік слухавки – все це пропонують волонтери України у проєкті «Мій телефонний друг». Про це розповіла волонтерка проєкту Валерія Ліщенко.

За її словами, проєкт створили на базі української волонтерської служби. Ідея «телефонного друга» виникла у 2020-му, на початку карантину.

Телефонне волонтерство охоплює одразу дві цільові аудиторії. Це молодь, які готові зателефонувати і бенефеціари – самотні люди, пенсіонери, чи люди, які опинилися на ізоляції. Пари підбирають так, аби люди були не з одного міста. Про що спілкуватися – вибирають самі волонтери, чи їхні співрозмовники.

Кураторка проєкту Єлизавета Бончужна  зазначила, що є теми з табу. Це, наприклад, політика та релігія.

Зареєструватися і стати телефонним волонтером можуть усі охочі. На сайті «Мій телефонний друг», який легко знайти в пошуковику, є уся необхідна інформація. Перед створенням пари, для добровольців проєкту проводять спеціальне навчання.

Спілкуватися можете у різних соцмережах чи телефонувати напряму. Єдине, що радять координатори, не зустрічатися співрозмовникам, адже це може вплинути на подальшу комунікацію.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,