29.03.2024

Малюнки до творів Шевченка: понад 100 тернопільських школярів отримали відзнаки 

Креатор буд

Маленька тернополянка Соломія Золота отримала диплом за 1 місце в міському етапі Міжнародного проєкту-конкурсу “Тарас Шевченко єднає народи”. Вона намалювала ілюстрацію до вірша Кобзаря – “Мені тринадцятий минало”. Саме цей малюнок приніс їй перемогу у номінації “Мій Шевченко у художньо-прикладному втіленні”.

У міському етапі конкурсу отримали нагороди більше сотні дітей. Це учні шкіл від 1 до 11 класів. Свої таланти діти показували у номінаціях: живопис, декоративно-ужиткове мистецтво, декламування, діалог культур.

Начальниця управління освіти і науки ТМР Ольга Похиляк зазначила, що окрім грамот до привітань долучились і меценати, спонсори, депутати. Серед них Ольга Шахін, яка зазначила, що діти – наше майбутнє, тому питання їх розвитку та заохочення до навчання є дуже важливим.

Окрім учасників Шевченківського конкурсу, під час нагородження отримали медалі і 17-ро переможців ще одного всеукраїнського проєкту. Ці діти здобули дипломи уже у всеукраїнському етапі міжнародного конкурсу “Змагаймось за нове життя”. Він був присвячений 150-річчю з Дня народження Лесі Українки



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,