29.03.2024

Майже 10 доларів за черешню: у Тернополі ягоди не купують, бо дорога

Ваша реклама

Черешня на українських ринках – 100, 250, 500 і майже 700 гривень за кілограм. Ціни дивують усіх, у соцмережах активно обговорюють Одесу, адже саме там за кілограм ягоди просять 680 гривень. Мало того, щоб скуштувати чи черешня солодка треба заплатити 7 гривень. 

У Тернополі черешні  мало. Покупці наявністю не цікавляться, а ті хто бачать – не часто беруть, бо, розповіли,  ціна відлякує. Просять приблизно 250 за кілограм. Таблички з цінами є не всюди, тож на камеру нам пропонують і дешевшу черешню – по 75 грн за кг.

Покупці ж зізналися, ціни за якими бачили ягоди – від 200 і вище, тож обурені. Крім того, уточнили,  черешня не солодка, то ж за що платити такі суми – не розуміють.

У свою чергу продавці пояснили, що черешня привезена з Закарпаття і саме тому така дорога. Тішить, що українська. До того ж, через холодну весну сезон черешень почався пізніше. До речі, чи якісні ягоди визначити неможливо, хіба вірити на слово продавцям. У лабораторії підкреслили, кісточкові на нітрати не перевіряють.

Після полунично-черешневого періоду, вже очікують на сезон абрикос та персиків.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,