25.04.2024

Ліквідація бурульок: куди звертатися тернополянам, аби уникнути небезпеки

Креатор буд

Різкі температурні перепади є причиною утворення на дахах будинків і великих деревах – бурульок. Вже декілька днів комунальники, працівники обслуговуючих підприємств та ОСББ у Тернополі збивають снігові та льодяні брили.
Заступник начальника відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління ЖКГ, благоустрою та екології ТМР В’ячеслав Мокляк зазначив, що основна проблема у центральній частині міста, адже тут є шатрові дахи.

«Східний масив», товариство «Мрія» і товариство «Коменерго» відповідають за очищення дахів будинків від бурульок, кажуть у Тернопільській міськраді.

Окрім того, в тих місцях, де з різних причин прибрати бурульки з будинків не можливо, комунальники обгороджують небезпечні ділянки червоною стрічкою.

«Упродовж двох днів було задіяно дві вишки. Також працівники підприємств проводять збиття з балконів, де надають дозвіл мешканці, а також обгороджуються небезпечні місця», – розповів В’ячеслав Мокляк.

Тернополяни ж кажуть, намагаються бути обережними, аби не наражати себе на небезпеку. Натомість, зауважують – поки тримаються морози не бояться, що бурульки падатимуть.

Повідомити про бурульки та снігові брили тернополяни можуть за номерами телефонів 067-351-57-10 або 1580.

Фахівці ж у свою чергу вкотре нагадують – убезпечити себе може кожен. Слід бути уважними, приглядати до місць де є бурульки, за можливості – їх оминати. Також не забувайте  носити головні убори та капюшони.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,