26.04.2024

Кисневі балони, концентратори, генератори: у Тернопільській лікарні №2 перевірили готовність лікувати інфікованих

Креатор буд

На території Тернопільської міської лікарні №2 розташована киснева станція. Балони з киснем привозять сюди двічі на день, адже одного балону вистачає лише на 15-20 хвилин.

За словами техніка цієї кисневої станції Антона Іваніва, за день використовують близько 100 балонів.

Як зазначили у медзакладі, зараз тут усі місця для хворих на ковід повністю забезпечені киснем. За потреби вони навіть готові обладнати, додаткові ліжкомісця. Про це повідомив директор КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» Ростислав Левчук.

На території медзакладу є дизельний генератор. Він забезпечує роботу відділення, де надають допомогу хворим на COVID – 19. Завдяки ньому, навіть під час відключення електроенергії, усе обладнання буде працювати, а життю хворих ніщо не загрожуватиме. Аналогічні генератори є у 1 міській та лікарні №3. Як пояснив міський голова Тернополя Сергій Надал, додаткові генератори облаштували, адже дуже часто Львівський завод не може гарантувати, що кисень буде.

Відповідно і в лікарні №2 встановили кисневу бочку об’ємом 8 кубічних метрів. Це для того, щоб не виникало проблем із забезпеченням киснем. Наповнювати бочку зрідженим киснем буде Львіський завод. Попередньо з ним підписали договір.
Додамо, що у Тернопільській міській лікарні №2 надають медичну допомогу іншим хворим, зокрема людям із інфарктами, інсультами та хворим, що потребують термінового хірургічного втручання.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,