03.05.2024

Кульки роздавали дітям, які декламували вірші про Україну в Тернополі

Ваша реклама

Розповісти вірш, а в нагороду отримати повітряну кульку. Таку акцію ініціювали напередодні дня Незалежності.

Загалом, понад 40 дітей зібрались на площі перед бібліотекою, щоб продекламувати поезію або ж показати свою любов до країни іншим способом.

Малеча у вишиванках захоплено розповдала вірші Шевченка, Лесі Українки та Коцюбинського. Трохи хвилювалися, проте активно взяли участь у заході.

Щоб отримати кульку  діти, які не знали віршів чи соромились їх розповідати – описували за що люблять нашу неньку. Тому маленьку кульку жовтого або синього кольору отримали усі учасники акції.

Як розповіла працівниця бібліотеки-філії №4 для дітей КУ «Тернопільська міська ЦБС» Емілія Стасіна, таку вуличну акцію у Тернополі організували вперше. Неочікували, що на захід завітають не тільки діти дошкільного віку, а й молодших і середніх класів. Головна мета була передати дітворі любов до України, зазначила одна з організаторок, працівниця бібліотеки-філії №4 для дітей Любов Малецька.

Додамо, напередодні Дня Незалежності всі продекламовані малечею вірші будуть опубліковані на офіційній фейсбук-сторінці Тернопільської бібліотеки-філії №4 для дітей. Окрім того, з нагоди свята організатори готують гугл-карту відомих громадських діячів Тернопільщини.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,