26.04.2024

“Кров’ю поділись – словом збагатись”: тернополян закликають стати донорами

Креатор буд

Для того, щоб привернути увагу до проблеми нестачі донорської крові у Тернополі організували акцію. У громадській організації «Я-Донор»  ініціювали проєкт «Кров’ю поділись- словом збагатись».

Як розповів співзасновник ГО Олександр Хома, таким чином хочуть поєднати читацький рух та донорство, щоб люди не лише здавали кров, а й збагачувались духовно. Зараз працюють із тернопільськими письменниками, щоб вони давали книги для центру переливання.

Зараз там щонайменше 20 книг. Люди, які приходять здавати кров – долучаються активно. Кажуть, ініціатива з читанням – лише підсилила бажання ставати донорами. Тим паче зараз, у час карантину, коли крові не вистачає.

За статистикою, один донор крові може врятувати життя трьох людей. За рік в Україні донорами стають близько півмільйона людей. Більшість все ж здають кров лише на одноразовій основі.

Щодня в обласний центр крові приходить десять-п’ятнадцять донорів. Охочим може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає протипоказань.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,