26.04.2024

Коли чекати відлиги: тернопільські синоптики розповіли якою буде погода у регіоні

Креатор буд

В Укргідрометцентрі повідомили, що через сильні морози, які очікують найближчими днями – можливе вимерзання озимих культур. У Департаменті агропромислового розвитку Тернопільської ОДА кажуть, причин для хвилювання у місцевих аграріїв немає.

«Враховуючи те, що сніговий покрив у нас в області 20 і більше сантиметрів, це не повиннно вплинути на перезимівлю. Щоби пройшло випадання, це має бути нижче чим мінус 15 сантиметрів. Але покрив сніговий на сьогоднішній день забезпечує збереження зернових і ріпаку», – зазначив директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Володимир Стахів.

Стосовно прогнозу погоди на Тернопільщині цього тижня, то синоптики кажуть – буде доволі  холодно.  На дорогах ожеледиця, а вночі  18 та 19 лютого буде сніжити. Вдень  температура повітря буде коливатись від -4 до -6. А вночі очікують майже 18 градусів морозу.

Як повідомила завідувачка сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського обласного гідрометеоцентру Оксана Озимків з 20 лютого можна чекати потепління.

«Ми перейдемо теплішу повітряну масу, проте атмосферні фронти будуть панувати над Тернопільщиною. Погода буде хмарною, вночі часом сніг, вдень місцями невеликий сніг та мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вдень вже буде близько 0 градусів», – кажуть в гідрометеоцентрі.

Двадцять першого та двадцять другого лютого по місту та області буде без опадів. Температура повітря вдень сягатиме 6 градусів тепла. Тому з  наступного тижня синоптики прогнозують суттєве потепління та відлигу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,