20.04.2024

Коли чекати тепла? Прогнози синоптиків, застереження рятувальників та очікування тернополян

Ваша реклама

Хоч початок літа цьогоріч видався сонячним, та теплим його назвати важко. За 2 тижні, скаржаться тернополяни, ледве не щодня одягали теплі светри та носили парасольки.

На території всієї області часто були зливи, вітер і низька температура. Та за словами синоптиків до кінця тижня істотно потепліє, особливо в день. Значних поривів вітру також не передбачається, а Тернопільщина перейде у зону підвищеного атмосферного тиску.

Завідувачка сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського обласного гідрометеоцентру Оксана Озимків додала, що в денну пору доби по області можливі короткочасні грозові дощі.

А вже з п’ятниці температура повітря буде сягати і 28 градусів тепла. Тернополяни з нетерпінням чекають тепла, бо ж зміна погоди по різному впливає. Є ті, хто мерзне, є ті хто скаржиться на здоров’я.

На 16 червня у південних та центральних областях прогнозують грози, вдень в окремих районах град, шквали 15-20 м/с.

Рятувальники застерігають: при дощах, сильному вітру, або ж коли гримить та блискає, варто сховатися в приміщення, а не під високими деревами. Не користуватися мобільними телефонами і не доторкатися до металевих огорож. Адже це може заподіяти непоправної шкоди.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,