19.04.2024

Історія порятунку: як почувається трирічна дівчинка, яка днями ледь не втопилась у тернопільському аквапарку

Ваша реклама

Дитина була в стані клінічної смерті. Подія, яка трапилась у Тернополі кілька днів тому – сколихнула всю Україну. У місцевому аквапарку топилася 3-річна дівчинка.

Малечу, яка без свідомості була у воді, побачила мама, та рятували дівчинку самі ж відвідувачі. За збігом обставин, там якраз відпочивали двоє лікарів-друзів – анестезіолог та хірург.

Чоловіки розповіли, що одразу почали проводити реанімаційні процедури, непрямий масаж, штучну вентиляцію легень. Вони тривали 10 хвилин і таки врятували дитину.  

Швидка приїхала на місце через десять хвилин. На той момент дівчинку повернули до життя і вона опритомніла. Лікарі потерпілу госпіталізували. Її відразу розмістили в реанімацію обласної дитячої лікарні. Саме у те відділення, де й працюють її рятівники.
Та чому ж відвідувачі взяли відповідальність за життя малечі на себе? Чому колектив аквапарку був настільки безпорадним? І як все могло закінчитись, якби не щасливий збіг обставин? Питання залишаються відкритими. Керівництво ж комплексу зазначило – перш за все, за дітьми повинні слідкувати батьки.

Зараз трирічна дівчинка не в реанімації. За її станом слідкують самі рятівники. Потрібно ще трохи часу, аби здоров’я малечі нормалізувалось. Мама ж дівчинки через емоції на камеру говорити не може. Жінка зі сльозами на очах постійно дякує лікарям, які подарували шанс на життя її дитині.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,