28.03.2024

“Громадський бюджет 2022”: які зміни чекають авторів проєктів у Тернополі

Креатор буд

Положення “Про громадський бюджет Тернопільської МТГ”. Його затвердили на крайній сесії міськради.

У 2022 році збільшили фінансування проєктів. Зокрема, їх поділили на малі та великі. На реалізацію перших дають від 1000 до 500 000 гривень. А великі проєкти можуть вартувати 2 мільйони. Серед цьогорічних змін – наявність апеляції. Якщо номінаційний комітет відхилив вашу заявку, це рішення можна оскаржити. Про це повідомила представниця номінаційного комітету «Громадського бюджету 2022», депутатка ТМР Любов Вовк. Також проєкти може подавати не один автор, а група.

Окрім цього, тепер учасники не можуть реалізовувати проєкт задля політичних цілей. Це стосується партій, депутатів та їх помічників. Подавати свої ідеї можуть представники ОСББ, проте є одна умова – земля, на якій запланований проєкт, повинна бути у комунальній власності. Представники номінаційного комітету зазначили, громадський бюджет – чудовий метод активізації жителів Тернополя.

Щоб детальніше познайомити людей із правилами подачі задумів на Громадський бюджет у Тернополі організували спеціальну консультацію, під час якої представники номінаційного комітету розповіли про “підводні камені ” та типові помилки при подачі проєктів. Долучився до обговорення Віталій Манорик. Чоловік буде подавати свою ініціативу під назвою “Березовий гай”.

Прийом заявок на Громадський бюджет Тернопільської МТГ 2022 розпочинається першого вересня і завершиться 30 вересня. Для цього потрібно написати проєкт, його кошторис та заповнити спеціальну анкету. Зразки документів є на сайті ТМР.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,