29.03.2024

Готівка чи картка: коли вигідніше їхати і як оплачувати проїзд у транспорті Тернополя

Креатор буд

Безконтактний розрахунок замість паперових грошей. У Тернополі хочуть звести до мінімуму  оплату в громадському транспорті готівкою.

Для цього в найкоротші терміни планують дооблаштувати додатково пункти поповнення електронних карток. Наразі в місті функціонує 43 таких, а запланували 70. Поповнити рахунок на картці тернополянина чи неперсоніфікованому проїзному тут можна всього за декілька хвилин.

У “Тернопільелектротранс” зазначили, таким чином хочуть, аби якнайбільше людей почали користуватися безготівковим способом оплати, а особливо в час епідемії. За словами начальниці відділу інформаційних та комунікаційних технологій КП «Тернопільелектротранс» Тетяни Фурман, на сьогоднішній день всі мікрорайони міста покриті точками поповнення карти.
Поповнивши карту в такому пункті, кошти одразу надходять на рахунок. Окрім того, операцію можна провести в режимі онлайн. Для цього слід скористатися одним з спеціальних ресурсів.

Розраховуватися карткою тернополянина можна в усьому транспорті міста.  Такі ж картки мають і пільговики. Там  їм гроші на рахунку не обов’язкові, адже роками пенсіонери та учасники  бойових дій їздять в міському транспорті Тернополя  безкоштовно. Поповнювати картку треба лише тим,  хто користується транспортом приватних перевізників, оскільки до 10 ранку проїзд у них платний для всіх без винятків. Попри те, що пільгові картки у місті діють  не перший рік, та люди й досі плутають в якому транспорті гроші треба платити, а в якому ні.

В комунальному ж  транспорті пільговики можуть безкоштовно їздити з першого і до останнього рейсу.  Працівники автобусів розповіли, картками тернополянина зараз користується більша частина пасажирів.

Оформити пільгову, аби безкоштовно їздити у транспорті,  або ж звичайну картку тернополянина – може кожен житель міста. Для цього  необхідно звернутися до оператора електронних систем міста, ЦНАПу чи  подати заявку в електронному варіанті. Ті ж тернополяни, які вже давно користуються безготівковим способом оплати, підкреслили – це не лише зручно, а й практично.

У місті планують й надалі вдосконалювати систему безготівкового розрахунку, аби цей процес став ще простішим і займав мінімум часу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,