24.04.2024

Головна подія року: відомі прізвища переможців телепремії “Гордість Тернопілля”

Креатор буд

Подія року. Телепремія “Гордість Тернопілля” за останні декілька місяців об’єднала десятки тисяч жителів області. Ви подавали імена номінантів, а згодом своїми голосами обрали переможців. А вже 16 грудня в палаці культури «Березіль» відбулася грандіозна церемонія нагородження. 20 відзнак врешті знайшли своїх володарів. 

У фойє палацу починають збиратися люди. Перед початком церемонії особливу атмосферу для гостей створювали музиканти та фотографи.

«Атмосфера просто чудова. Від цього дійства ми чекаємо чогось надзвичайного. Хочемо дуже гарно провести цей вечір», — зазначала гостя телепремії “Гордість Тернопілля” Тетяна.

«Дуже гарно. Взагалі все гарно, музика грає і це так приємно, бо ти не просто в тиші чекаєш. А ще й декорації. Все дуже приємно», — сказала інша гостя Антоніна.

Прийшли підтримати номінантів їхні близькі та рідні. Кажуть,  хвилюються не менше за учасників.

«Я знаю, що він заслуговує на цю перемогу. Він дуже багато сил для цього прикладає і дуже багато працює» — сказала донька Ігоря Буцика Тетяна.

«Писали, що багато голосували і казали, що він переможе. Я теж думаю, що він переможе», — сподівався син Олексія Філюка Сергій.

Отож,  перша номінація – “Духовний наставник року”. Ним став священник-блогер Олексій Філюк. Заслужену статуетку вручила директорка телеканалів Тернопіль 1 та ІНТБ Олена Науменко. Сам же отець каже, не очікував, що за нього віддадуть стільки голосів.

“Головна моя перемога від Бога. А це одне із тих стимулів для праці на майбутнє, теперішнє”, — відзначив отець.

Переможцем у номінації “Герой року” посмертно став Дмитро Мудрий. Хлопець загинув, рятуючи рідних від вогню. Нагороду забрала мама – Олена Мудра. Жінка не стримуючи сліз дякувала усій Тернопільщині, за те, що пам’ятає про її сина та подвиг Дмитра

“Він дуже для мене такий лицар з дитинства. Він хоробрий і гарний хлопчик. Моє хоробре серце”, — зізналася матір Дмитра.

Дитиною року стала учениця третьої школи – Марта Мельничук. Дівчина різностороння особистість, 8 років займається театральною майстерністю. А от вчитель року – Олександр Остапчук. Саме за нього проголосували тернополяни та жителі міста. Нагородою чоловік задоволений, та каже – це заслуга великого колективу професіоналів. Кращою художницею глядачі назвали Олесю Гудиму. Полотна мисткині презентовані і в Україні, і за її межами. Заслужені відзнаки номінантам вручали запрошені гості – кращі у своїй справі. До прикладу, нагороду “літератор року” Лесі Романчук вручив патріарх української літератури Юрій Андрухович.

“Це дуже така складна номінація, бо бути літератором чи власне літераторкою в наш час це означає весь час долати ці перешкоди, пробиватися до людських вух, очей а головне до людських душ”, — відзначив письменник.

Кращою громадою області стала Тернопільська.

“Я був впевнений, що так має бути. Тому що наше файне місто саме краще місто, наші люди самі кращі люди, наша громада сама краща громада. Я сьогодні ще раз щиро дякую всім тернополянам, які щоденною працею роблять наше місто ще кращим”, — відзначив міський голова Сергій Надал.

Між врученнями нагород для присутніх виступали відомі представники українського шоу бізнесу: Олег Собчук, шоу балет Олени Коляденко Фрідом та NK.

“Це щось неймовірне. Тут дуже багато талантів. Знаєте, людям потрібна така мотивація. А коли їм каже дякую місто і країна , то це великий поштовх робити добрі справи й надалі”, — зізнавався Ектор Хіменес-Браво.

“Там де файне місто там має бути файна політика. По-іншому неможе бути. Я обов’язково оголошу щонайменше одного файного політика рівно за хвилину. Але політика це точно не про політиків. Вона про тих людей яких ви бачите тут. Про їх посмішки, про іноді сльози, про бажання йти вперед. Про бажання не здаватися, триматися”, — заявив політик, діяч, міністр закордонних справ України (2014-2019 рр.) Павло Клімкін.

60 фіналістів і лише 20 переможців. Серед них — і зіркові представники Тернопілля. Так,  волонтером року став Сергій Притула,  а співаком – фронтмен гурту “Скай” Олег Собчук.

“Я вам чесно скажу,  цим конкурсом і подією  батьки тішилися найбільше. Навіть більше,  аніж  всіма всеукраїнськими. Вони дуже хотіли,  аби я переміг. Їхня мрія здійснилася”, — поділився враженнями Олег Собчук.

“Якщо вже давати приклад молоду поколінню, то я хотів би б робити це так. Я попрошу сьогодні маму  аби вона відвезла цю статуетку в мою  школу”, — зазначив Сергій Притула.

Телепремія “Гордість Тернопілля” відбувається цьогоріч вперше. Її заснували телеканали Тернопіль 1 та ІНТБ за підтримки будівельної компанії Крекатор-Буд.

«Мені надзвичайно приємно стояти на сцені, де з періодичністю в декілька хвилин з’являються номінанти – люди, які визнані кращими в Тернопіллі. Користуючись нагодою дякую каналам «тернопіль1» та ІНТБ і директору пані Олені Науменко за це грандіозне дійство, яке відбувається вперше на Тернопільщині», — підкреслив голова ради директорів будівельної компанії “Креатор-буд”, президент благодійного фонду “Твори добро” Ігор Гуда.

16 грудня ми показали вам, що Тернопільщина має ким пишатись. Це прості люди, які живуть серед нас, працюють та змінюють наш край на краще.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,