27.04.2024

Фулбрайтівське товариство: тернопільський науковець отримав ґрант на стажування у США

Ваша реклама

Наукове стажування у Сполучених Штатах Америки проходитиме тернопільський науковець Роман Михайлишин. Він виграв грант Програми академічних обмінів імені Фулбрайта, і вже восени цього року має полетіти за океан на півроку.

Тернополянин працює в сфері створення захоплювальних пристроїв, які можуть використовувати на виробництві тканин, крихких та інших легкодеформованих об’єктів. Крім теорії, займається і дослідами. А от податися на такий проєкт, згадує Роман, ще кілька років тому порадив колега із Сум. Щоб потрапити на стажування важливо було написати змістовний  мотиваційний лист.

В Україні не так просто проводити складні наукові дослідження у сфері автоматизації, зазначив науковець. Але такий досвід можна отримати за кордоном, де є, до прикладу, потужні суперкомп’ютери та інші технології.

Однією із основних умов такого стажування, додав науковець, впровадження набутого досвіду на місцях.

Роман Михайлишин також зазначив, що згідно з візою, за якою він їде, повернутись в Україну він повинен впродовж двох років, аби передати досвід своїм колегам.

Таким чином передовий закордонний досвід будуть впроваджувати в Україні, зокрема, у Тернополі. Працедавцям тут потрібні фахівці, які зможуть працювати із сучасною робототехнікою. Аби таких навчали, звертаються і до Технічного університету.

Нагадаємо, минулого року Роман Михайлишин – став одним кращих науковців громади і отримав одноразову премію Тернопільської міської ради 2020.

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,