29.03.2024

Фотопастки у Тернополі: муніципали фіксують порушення і штрафують тих, хто створює несанкціонованні сміттєзвалища

Ваша реклама

Пластик, побутові відходи, скло та будівельні матеріали – це реалії нежитлових масивів Тернополя. Таких звалищ є багато.

До прикладу на вулицях Микулинецька, Подільська, Сахарова, Яреми, Чернівецька і ще, і ще. Щодня сюди звозять купи сміття, які з часом, виділяючи речовини, забруднюють ґрунт та воду. Тепер у таких місцях є фотопастки.

Камери фіксуватимуть тих, хто так би мовити, створює несанкціоновані сміттєзвалища. А далі – штрафи від муніципальної інспекції. Про це розповів інспектор відділу контролю за правопорушеннями управління муніципальної інспекції ТМР Володимир Сосновий.

За його словами, відео- і фотофіксація порушень відбувається в онлайн режимі, аби оперативно виїхати на місце порушення. Згодом, відзняті матеріали будуть використовувати для того, щоб знайти порушників, виявити їхні транспортні засоби та притягнути їх до відповідальності.

Інспектори наголосили, аби притягнути до відповідальності правопорушників потрібно мати докази, а відео матеріали із камер допоможуть у цьому. За вивіз сміття у неналежне місце людина може нести адміністративну та кримінальну відповідальність.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,