19.04.2024

“Економічний паспорт українця”: чи підтримують ініціативу президента у Тернополі

Креатор буд

Гроші на 18-річчя від держави. Нещодавно президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроєкт про так званий “Економічний паспорт українця”.

Задум у тому, щоб створити щось подібне до накопичувального фонду. Він працюватиме так: дітям України створять персональні рахунки, а коли їм виповниться 18 років, вони зможуть ці гроші використовувати.

Доктор економічний наук, професор кафедри податків та фіксальної політики ЗУНУ Тарас Маршалок зазначив, сама ідея дуже хороша, проте реалізувати її в нинішніх умовах буде важко. Пояснює, зараз в Україні є дефіцит державного бюджету, а майбутній “економічний паспорт” потребуватиме багато додаткових грошей. Якщо ми сьогодні маємо уже дефіцит і звідти ще візьмемо 50 млрд, яким чином покривати тоді ці витрати бюджету? Це знову будуть нові запозичення чи зростання навантаження за допомогою інших податків.

Потенційна сума грошей, яку планують виплачувати майбутнім поколінням ще не відома. До слова, нині пакет законопроєкту “Про економічний паспорт українця” подали на розгляд у Верховну раду.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,