26.04.2024

Долучитись до благодійності може кожен: у Тернополі відкрили магазин “BLAGOдать”

Креатор буд

Перший благодійний магазин відкрили у Тернополі. Його назва – “BLAGOдать”. У крамниці можна придбати одяг і взуття, які були в користуванні. Адже весь товар у хорошому або новому стані пожертвували на благодійність тернополяни та місцеві підприємці.

Мета такого магазину – збереження дозвілля та генерація коштів для корисних соціальних проєктів. На цьому наголосила засновниця благодійного магазину Яна Шкуратова. Вона також додала, 40 % від прибутку наразі направляють на підтримку проєкту «Одежина».
Приносити речі необхідно у соціальний гардероб “ОдежиНА” на вул. 15 Квітня. Саме там одяг сортують і уже найкращий товар потрапляє у магазин «BLAGOдать».

З нагоди відкриття, долучилась до такої ініціативи журналістка Оля Боднар.  Дівчина віддала 2 пакети речей із свого гардеробу.
У “BLAGOдаті” можна придбати одяг для дітей та дорослих. Окрім цього, вироби ручної роботи людей вразливих категорій: екоторбинки, прикраси, сумочки, захисні маски, вишиванки. Чи не найважливішим у проєкті є працевлаштування людей – наголосила Яна Шкуратова. За її словами, у магазині працює дівчина 2 групи інвалідності, яка близько 10 років не могла знайти собі роботу. Працюють тут також і переселенки.
Додамо, у приміщені крамниці створили кімнату, де будуть організовувати різноманітні зустрічі із жінками і майстер-класи. Працює благодійний магазин “BLAGOдать” щоденно, без перерви з 10 до 19 години. А розташований він за адресою м. Тернопіль, проспект С. Бандери, 4.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,