26.04.2024

Давайте знайомитись: те, чого ви не знали про журналістів каналів “Тернопіль1” та “ІНТБ”

Ваша реклама

Баристи, фінансисти, археологи, товарознавці і педагоги. А об’єднала усіх – журналістика.

Ми щодня прокидаємося вдосвіта, аби ви знали про найактуальніші та найцікавіші новини нашого міста та області. Практично завжди залишаємося за кадром і розповідаємо вам історії наших героїв. Та в день професійного свята ми хотіли б познайомити Вас ближче з кореспондентами великої команди каналів Тернопіль 1 та ІНТБ. Яку освіту здобували і ким працювали до того, як взяли мікрофони до рук. Отож, давайте знайомитися!

Для декого журналістика стала зовсім новою спеціальністю. Наші Сергій Балуцький та Надія Ящищак здобули освіту, яка зовсім не пов’язана з медіа. Вони опановували журналістику одразу на практиці.

А от наша Оксана Мацьопа у студентські роки пригощала тернополян ароматною кавою. Христина Луцик працювала консультантом у книжковому магазині. Оля Боднар –  офіціантом, Оля Статкевич – декоратором.

Та потім у житті всіх цих людей з’явилася журналістика. І тепер їм всім потрібно не лише писати тексти і відвідувати різні події, а й спілкуватися з психологами, медиками, поліцейськими, рятувальниками, тай загалом – представниками чи не всіх професій. А паралельно, ще й складати іспити, адже Ольга Статкевич, Оксана Рогачук і Оля Боднар й досі навчаються в університетах. Так би мовити – від теорії одразу до практики.

І за таким же принципом 10 років тому в журналістику прийшла шеф-редакторка відділу новини на телеканалі «Тернопіль 1» Юля Валах . Журналістиці вона ніколи не зраджувала з жодною іншою професією.

Саме любов до своєї професії це те, що кожного ранку додає сил, аби шукати теми, героїв, натхнення. Та головне в професії –  міцні нерви, адже цього ресурсу часто не вистачає, коли доводиться працювати в режимі нон-стоп.

Отож, всіх тих, хто бігає з мікрофоном, вмикається з найгарячіших точок, не боїться працювати в екстремальних умовах та іноді з камерою говорить частіше ніж з своїми рідними – зі святом, любі журналісти.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,