20.04.2024

Ціна на каву в Тернополі росте: чи варто робити запаси

Ваша реклама

Саме з кави розпочинається ранок майже кожного. Українці неабиякі кавомани. Та зовсім скоро саме така церемонія буде по кишені не всім. Ціна на напій стрімко росте вгору.

Головний кавовий постачальник планети – Бразилія зазнає колосальних збитків. Через посуху та сніг, який випав на півдні Бразилії кавові зерна не встигають дозріти вчасно, тому й ціна змінюється. Для українців вона вже коштує на 10-15% більше ніж торік та продовжує підніматися, зазначили фахівці. Таке здорожчання ми відразу відчуємо в кав’ярнях.

За словами власника мережі кав’ярень Назара Андрушка, зменшення кількості поставок кави в світі приводить до дефіциту, а дефіцит собою підтягує збільшення ціни.

Проте, поспішати робити кавові запаси не варто. Ціна хоч і піднімається, проте поступово. Тому стрімкого здорожчення не буде, зауважив Назар Андрушко.

А от тернополяни справжні кавові гурмани. Розповіли, цей бадьорий напій п’ють ледь не щодня. Проте обмежують себе однією-двома чашками. Хтось її любить за смак та аромат, а хтось просто за відчуття енергії, яке вона приносить. Але за чашку хорошої кави готові платити більше не всі, зізнаються жителі міста.

Кавові зерна дорожчають, але з прилавків поки не зникнуть, переконують фахівці. Хоча зазначають, що через нестійкі погодні умови кількість кавових дерев може зменшитись у декілька раз.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,