24.04.2024

Covid-19 у вагітної: чому подружжя Паламарчуків побачили новонародженого сина лише через 10 днів

Ваша реклама

Cім’я Паламарчуків із Тернополя зіткнулась із коронавірусом під час вагітності. Новонародженого сина побачили через тиждень.

Тернополянка Людмила Паламарчук розповіла, що спочатку в неї піднялась температура.

«Ми до останнього надіялись, що це не ковід. Але коли в приймальному відділенні зробили експрес-тест, виявилося шо це коронавірус. Ми звичайно були шоковані», – пригадує жінка.

Пологи пройшли успішно, проте породіллі довелось провести 10 днів у ковідному відділенні Перинатального центру “Мати і дитина”. Поки жінка відчувала симптоми, і повторний тест не показав негативний результат – за малюком наглядали лікарі. Не бачив сина і новоспечений батько. Одразу на 2 день після пологів у нього теж з’явилися перші симптоми.

«Коли коронавірус і мене зачепив, я відчув дуже сильну слабкість. Я себе дуже погано почував і зрозумів, що треба всім оберігатися, тому що це дуже підступна хвороба», – каже Михайло Паламарчук.
Зараз все позажу, сім’ю відпустили додому, і вже тиждень як вони всі разом.

Тернопільські медики кажуть, з березня минулого року у перинатальному центрі “Мати і дитина” коронавірус підтвердили більше ніж у 50 породіль та 1 новонародженого. А майже 20 майбутніх мам були з підозрою.

«У зв’язку з тим, що у вагітної жінки немає можливості утворення згортання крові посиленого, відбувається при COVID-19, коли збільшується час утворення тромбів. Тобто, це та причина, яка вражає легені», – зазначив гендиректор КНП «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина»» Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Він також додав, що у новонароджених рідко діагностують ковід, адже діти  з’являються на світ вже з імунітетом.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,