19.04.2024

Чи буде готова “Водна арена Тернопіль” до Чемпіонату світу

Ваша реклама

Місце для  змагань всеукраїнського та міжнародного рівнів. Уже невдовзі така спортивна локація запрацює на території Тернопільської громади. Йдеться про “Водну арену Тернопіль”.

Її будівництво триває 4 роки. І ось 24-26 вересня 2021 року тут заплановані перші змагання. Це Чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное серед ветеранів. На території водної арени побудували сучасну фінішну вежу із трибуною та приміщеннями під нею. Спорудили стартові вишки на 200 і 500 метрів. Проте, як зазначила представниця  компанії- проектанта – попереду ще чимало роботи.

Зокрема, за словами директорки підприємства-проектувальника Оксани Лемак, потрібна обов’язково громадська вбиральня для відвідувачів, яка вже запроектована. Потрібні душові для спортсменів, роздягалки. Там же запроектовані згідно норм приміщення для лікарів та тренерські.

До кінця 2021 на об’єкті мають побудувати елінги для зберігання човнів, а також місце для їх зважування. Провести благоустрій території і встановити  трансформаторну підстанцію. Наразі для чемпіонату, який відбудеться восени закупили необхідне обладнання.
Перераховані роботи компанія-підрядник має виконати до листопада 2021. А впродовж наступних двох років на водній арені планують зробити обвідний канал.

Як зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал, надалі об’єкт можна розвивати і продовжувати. Будувати додатковий ввідний канал. Продовжувати систему старту до 1000 м., але це перспективи наступних років.

Вартість будівництва Водної арени становить 109 мільйонів гривень. Аналогів такому спортивному об’єкту наразі в Україні немає.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,