08.05.2024

«Червоні дипломи» скасували: що думають про це тернополяни

Ваша реклама

Згідно з наказом, який підписав голова Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет в Україні не видаватимуть дипломів з відзнакою.

За словами колишніх випускників, колір диплома не такий вже і важливий під час влаштування на роботу. Викладачі університетів таке рішення не одобрюють. Кажуть, що це негативно позначиться на навчанні студентів.
« Червоний диплом це своєрідний такий стимул для студента успішно навчатись. Він відрізняв тих студентів, які успішно навчались від інших. Адже протягом чотирьох років навчання вони старалися, щоб якимось чином їхня робота була в кінцевому результаті відзначена. Раніше червоний диплом давав певні привілегії для подальшої кар’єри», – зазначає доцент кафедри філософії та політології ЗУНУ Володимир Томахів.
У Тернопільському обласному центрі зайнятості розповіли, що ще жодного разу не приходив роботодавець, який вимагав би від потенційного працівника наявність червоного диплому.
«Перш за все роботодавець вимагає досвіду роботи, певного рівня освіти в залежності чи то професія, чи спеціальність. Наявності відзнаки не вимагають», – каже заступниця директора Тернопільського обласного центру зайнятості Олександра Островська.
Додамо, відповідно до нововведень, у Міністерстві освіти та науки затвердили такі форми дипломів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії, доктор мистецтва, доктор наук.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,