29.04.2024

Через іграшки – в лікарню: медики, батьки та експерти Тернополя розповіли про небезпечні магнітні конструктори

Ваша реклама

У Тернопіль завезли небезпечні дитячі іграшки. Їхні деталі можуть призвести до того, що дитина потрапить на лікарняне ліжко.

Мова йде про магнітний конструктор «Неокуб».  Ще 5 років тому півторарічний хлопчик проковтнув 15 кульок, після чого потрапив на операційний стіл. Ситуація повторилася і в 2021. Три тижні тому 3-річна дівчинка з Київщини проковтнула магнітну деталь конструктора. Нещодавно ж небезпечну іграшку фахівці знайшли на прилавках одного з магазинів Тернополя.

Як розповів головний спеціаліст відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспожив служби в Тернопільській області Роман Майка, за результатами експертизи ця іграшка не відповідала практично всім параметрам. Там були дуже дрібні магніти, які дитина може проковтнути і які можуть об’єднатися  в кишківнику.

Якщо у магазинах та дитячих супермаркетах фахівці можуть не допускати продаж іграшки, то в інтернеті придбати магнітний конструктор й досі дуже просто. Вартість небезпечної іграшки коливається від 170 до 5 сотень гривень.

Медики також наголошують, економити на іграшках для дітей не варто, проте краще обирати ті, які будуть в першу чергу безпечними для малюка.

Ті ж, хто продавали магнітний конструктор в Тернополі штраф не платитимуть. Експерти кажуть, в Україні на законодавчому рівні відповідальність за розповсюдження небезпечних іграшок несуть ті постачальники, які першими ввезли товар на територію країни.
Продаж небезпечних магнітних конструкторів заборонили в США та декількох країнах Європи.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,