23.04.2024

“Бебі-боксів” знову немає: батьки Тернопільщини замість пакунків малюка отримають гроші

Креатор буд

Бебі-бокси, закуплені державою, закінчуються. Нових придбати поки не встигли. Саме тому у більшості лікарень Тернопілля замість дитячих пакунків, батькам видаватимуть грошову компенсацію.  Про це розповіла директорка департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталія Найчук.

За її словами, зараз на залишку є 97 пакунків, а цього замало. За даними Управління охорони здоров’я в місяць необхідно близько 640-680 таких наборів.

Оскільки на залишку пакунків більше немає, на Тернопільщині змушені видавати грошову компенсацію.

Як пояснили в ОДА, бебі-боксів немає, бо Міністерство соцполітики лише проводить процедуру тендерних закупівель. На скільки це може затягнутись – невідомо. Тож, кому не вистачить пакунків малюка – даватимуть гроші. Щоб отримати грошову компенсацію, батькам новонароджених необхідно впродовж 30-ти днів звернутися до органів соціального захисту населення за місцем проживання.

У департаменті соціального захисту населення зазначають, що від початку 2021 року в області «Пакунок малюка» отримали 1345 новонароджених, майже така ж кількість отримала допомогу грошима.  А це по 5 763 гривні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,