29.03.2024

Анонімне вирішення проблем: у Тернополі діє “Клініка, дружня до молоді”

Ваша реклама

У Тернополі діє мережа Клінік, дружніх до молоді. Там можуть допомогти подолати підліткову депресію чи непорозуміння із однолітками. Спеціалісти безкоштовно та анонімно проводять консультації і за потреби направляють до лікарів.

Фахівець із соціальної роботи, координаторка роботи «Клініка, дружня до молоді» на базі Тернопільського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Вікнярська розповіла, що основні напрямки діяльності – це інформаційно-консультативний та лікувально- діагностичний.

Працівники клінік інформують підлітків та молодь про шкідливість вживання наркотиків, алкоголю і тютюну. А також консультують з приводу профілактики поширення ВІЛУ, СНІДУ, раннього статевого життя та небажаної вагітності.

Таку ініціативу в Україні реалізовують завдяки Всесвітній організації охорони здоров’я і Дитячому Фонду ООН. Розпочали її із Одещини, але згодом дещо змінили формат. Зараз вони діють практично у всіх областях України.

За минулий рік у Клініку, дружню до молоді при Тернопільському міському центрі соціальних служб відвідали 10 осіб. Звернутись туди можна безпосередньо відвідавши установу за адресою м. Тернопіль вул. Медова, 3 або за безкоштовним телефоном довіри 43 31 00. Анонімність гарантують.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,