25.04.2024

“Агробізнес” і “Динамо” грають у Тернополі, а місцева “Нива” готується до домашнього матчу у Львові

Креатор буд

Тернопільська Нива готується до матчу із Закарпаттям. Гра відбудеться у суботу, 24 квітня, у Львові.

Для тернопільської команди це буде вже друга гра під керівництвом нового тренерського штабу на чолі із Ігорем Климовським. Новопризначений головний наставник команди до тренувань й ігор наразі долучається лише дистанційно через стан здоров’я.
Як повідомив директор ФК «Нива» Тернопіль Андрій Тихий, він приєднається через 2-3 тижні. Поки що весь тренувальний процес проводить його помічник Руслан Уманець.

Суботній матч для “Ниви” домашній, щоправда зіграють його у Львові, на стадіоні “СКІФ”.Весняна частина сезону для “Ниви” невдала. Команда не здобула ще жодного очка. А через проблеми із домашньою ареною клуб навіть отримав технічну поразку у матчі із “Гірником-Спорт”.

Як зазначили в управлінні розвитку спорту, проблем з тим, щоб грати на міському стадіоні, немає. Є вимоги, які слід виконати – це укладений договір і узгоджені дати для проведення гри. Начальник управління розвитку спорту та фізичної культури ТМР Микола Круть підкреслив, що наразі від клубу “Нива” не було офіційного звернення щодо дозволу проводити домашні матчі на Тернопільському міському стадіоні.

Сьогодні ж, на арені у Тернополі грають кубкову зустріч – півфінал між «Агробізнесом» та «Динамо Київ».

Додамо, «Агробізнес» перед матчем мав схожу проблему із домашнім стадіоном у Волочиську. Через невідповідну якість поля для проведення матчів такого рівня, команда вимушена грати на атестованих для такого рангу стадіонах.Та вболівальники радіють, що таки дивляться гру на самому стадіоні, а не онлайн. Та ще і побачили київського гранта у Тернополі.

Зазначимо, Фінал Кубка України із футболу відбудеться 12 травня 2021 року в Тернополі. Після цього на місцевому стадіоні зможуть проводити матчі інших турнірів. Тернопільська «Нива» матиме ще три домашні гри, які команда сподівається все ж зіграти у рідних стінах.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,