28.03.2024

28 квітня через антитерористичні навчання силовики можуть перевіряти авто та документи перехожих

Креатор буд

На Тернопільщині силовики будуть перевіряти документи у перехожих, зупиняти авто та навіть частково можуть перекривати рух транспорту. Це через навчання, які 28 квітня проводитимуть працівники СБУ.

Таким чином відпрацьовують алгоритм дій для протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам. Навчання силовиків відбуватимуться у кількох локаціях та в умовах, наближених до реальних. Також  передбачили залучення спецтехніки.

Про це розповів речник управління СБУ в Тернопільській області Петро Королюк. За його словами, всі дії силовиків будуть здійснюватимуться виключно в межах чинного законодавства, а також із неухильним дотриманням всіх прав та свобод громадян
У ході тренувань під посиленим захистом перебуватимуть об’єкти критичної інфраструктури, в тому числі енергетичної та транспортної систем.

Петро Королюк також зазначив, що в окремих районах можливе часткове обмеження руху транспорту та пішоходів, перевірка документів що посвідчують особу а також огляд автомобілів.

Управління СБУ в Тернопільській області просить тернополян із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,