26.04.2024

24 стяги у кожну область України: у Тернополі до Дня Героїв організували символічну акцію

Креатор буд

“Об’єднанні у боротьбі за Україну: від минулого до сьогодення”. Акцію із такою назвою провели у Тернополі до Дня героїв. Її мета – показати, що наша держава єдина, соборна і неподільна.

Учасники ініціативи розгорнули 24 прапори, із надписами обласних центрів країни. Серед міст були й окуповані території Донецьк, Луганськ, Крим. Згодом усі стяги відправлять у конкретні міста для продовження акції.

За словами депутата Тернопільської міської ради Романа Навроцького, прапори пропонують підняти у кожному місті до 30-ї річниці незалежності України.

Жовто-сині та червоно-чорні стяги символізують державність і боротьбу. Під час акції їх освятив військовий капелан. Він зазначив, від початку війни провів 870 днів на сході України. Адже бійцям необхідна духовна підтримка, а людям на мирній території такі заходи піднімають національний дух.

Участь в ініціативі взяли небайдужі до долі країни містяни, ветерани боротьби за незалежність України, депутати. Вони переконані, такі свята покликані віддати шану національним героям. Зокрема, додати сил та наснаги до перемоги військовим, які боронять кордони держави на сході.

Депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна підкреслив, що сьогодні з Тернопільщини понад 7 тисяч хлопців і дівчат перебувають на передовій.

Організатори акції “Об’єднані у боротьбі за Україну: від минулого до сьогодення” зазначили, проводити аналогічні ініціативи, планують щороку. Усе для того, щоб майбутнє покоління знало свою історію та героїв.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,