26.04.2024

2 соціальних таксі і супроводжуючі особи тепер обслуговуватимуть тернополян

Креатор буд

Тернополянка Ольга Гавриліна стала першою, хто скористався послугою “Соціальне таксі”, яка від початку лютого діє на базі Тернопільського міського територіального центру. Жінка зізнається, радіє, що тепер у нашому місті буде більше можливостей для людей з інвалідністю.

«Це настільки зручно, настільки комфортно для інваліда. Тому, що він має змогу добиратися туди, куди йому потрібно», – відзначає пані Ольга.
Жінка зазначила, 2,5 роки користувалась “Соціальним таксі”, яке діє при Благодійному фонді “Карітас” у Тернополі. Часто викликала спецавто, щоб з’їздити у лікарню, чи державні установи. Тепер же, машин буде 2, а номер, за яким можна викликати – спільний.  Ще одним соціальним таксі слугуватиме і автівка “Інклюзивно-ресурсного Центру №1”.

«В нас є двоє людей, які є працевлаштовані в управлінні соціальної політики, які так само будуть допомагати інвалідам-візочникам, які немають наприклад близьких людей родичів чи сусідів», – розповів директор Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення Віталій Хоркавий.
На важливості такої послуги наголошує і голова обласної спілки захисту прав людей з інвалідністю. Він розповів, лише у Тернополі майже 1000 людей пересуваються на інвалідних візках, а у області їх більше 10 тисяч.
Усі витрати на пальне та ремонт Соціальних таксі  Тернополя бере на себе міська рада.  А скористатися послугою  на базі Терцентру можна, зателефонувавши за такими номерами: 23-56-68 із стаціонарного та 067 461 10 75 з мобільного. Працюватимуть обидва спецавто у робочі дні з 8 ранку до 17:00 вечора. Також, попереджають, що телефонувати потрібно за 3 дні до запланованої поїздки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,