25.04.2024

Слідкували кілька місяців: у Чортківському СІЗО засуджений розповсюджував наркотики

Креатор буд

Чергову спецоперацію із знешкодження “смотрящого”, який суттєво впливав на криміногенну ситуацію в області, провели працівники поліції.

Контроль за азартними іграми, постачання заборонених речовин на територію СІЗО, власний режим та правила, а також “общак” – усе це, перебуваючи в місцях позбавлення волі, контролював один із засуджених – двадцятидев’ятирічний уродженець Криму. Він засуджений на чотирнадцять років до позбавлення волі за вбивство громадського активіста на Кременеччині. Тепер до цього терміну може доплюсуватися ще мінімум 15 років.

Впродовж кількох місяців кращі працівники управління стратегічних розслідувань спільно з слідчими Нацполіції краю документували злочинну діяльність засудженого, який перебуває в Чортківській установі виконання покарань № 26.

Вперше на теренах краю оперативникам вдалося задокументувати злочинну діяльність особи, яка у місцях виконання покарань займалася такою злочинною діяльністю.

В ході обшуків у СІЗО оперативники вилучили значну кількість наркотичних речовин у твердих, кристалічних, порошкоподібних та інших формах, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки, викрутки, особисті записи з інформацією про так звані «злодійські традиції», в тому числі збір та розподіл грошей.

Вирішується питання про переведення підозрюваного в ізолятор тимчасового тримання іншої області, а також встановлюються особи усіх спільників.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,