26.04.2024

Чи працюватиме й далі лікар, якого батьки Романа Кулака звинувачують у смерті сина

Креатор буд

Більше двох років судової тяганини. У Миколаївському районному суді, що на Львівщині, відбулося чергове засідання у справі смерті тернополянина Ромчика Кулака.

Перед початком  слухання батьки ставлять на стіл фото сина, яке зробили за місяць до його смерті. Також батько має з собою цей наплічник з яким Ромчик ходив до школи. Це одна з речей, які залишилися в батьків після смерті дитини. На крайньому ж засіданні розглядали клопотання про відсторонення від роботи Юрія Михайлюка – хірурга, якого обвинувачують у смерті хлопчика. Раніше суд вже усував лікаря від роботи на певні терміни, та зараз медик знову  працює у Жидачівській райлікарні.

За словами прокурора у справі смерті тернополянина Романа Кулака Івана Потуги, цей злочин відноситься до злочинів проти життя та здоров’я у зв’язку з неналежним виконанням своїх обов’язків медичним працівником.

Представники позивача зазначили, якщо хірург й далі працюватиме у медзакладі, то є ймовірність, що він може впливати на свідків справи у випадку повторного допиту.

Щоправда, ці припущення адвокати медика відкидають. Мовляв, не розуміють як хірург може впливати на свідків.

У суді ж медик своєї вини не визнає досі. Юрі Михайлюк наголосив, що поставили правильний, але запізнілий діагноз.

Та поки медики не могли встановити точного діагнозу, дитина повільно помирала, переконаний тато Романа. Врятувати життя сина не вдалося. Тому на цьому судовому засіданні батьки померлого вимагали, аби обвинувачуваного хірурга знову усунули від роботи. Бояться, щоб той не нашкодив іншим пацієнтам. Та суд вирішив інакше.

Володимир Кулак зазначив, що сьогоднішня ухвала судді дозволяє працювати хірургу до вироку. Тому, на його думку, майбутні пацієнти в небезпеці. Також чоловік переконаний, що обвинувачувані навмисно затягують судовий процес. І єдине, чого вони з дружиною прагнуть – аби якнайшвидше в цих стінах оголосили справедливий вирок.

Отож, один з обвинувачуваних у смерті Романа Кулака, хірург Юрій Михайлюк, до винесення вироку й далі працюватиме у лікарні. Наступне ж засіданні у цій справі відбудеться 16 червня. При тому, що від 2017 року сім’я Кулак чекає на вирок.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,