26.04.2024

Новини компаній

Триває вступна кампанія у тернопільському училищі ресторанного сервісу і торгівлі

Ваша реклама

Дмитро Лозинський – цьогорічний випускник Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі. Він уже працює за спеціальністю. Адже випускників профучилища роботодавці цінують.

На посаді бармена Дмитро зупинятись не планує. Мріє про власний ресторан, тому ще раз вступає до рідного училища, але вже на спеціальність «Готельно-ресторанна справа». Хлопець зазначив, навчальний заклад за останній рік позитивно змінився. Зокрема, це матеріально-технічна база.

Майстриня виробничого навчання Марія Рудакевич показала кухню, де навчаються майбутні гуру кулінарії. Там є слейсер, це парковенктомат, м’сорубка, збивальна і тістомісильна машини. Така техніка полегшує роботу і готує студентів до роботи у різних умовах.

У ТВПУ ресторанного сервісу і торгівлі Марія Михайлівна викладає понад десять років. Її випускники працюють майже в усіх закладах громадського харчування Тернополя й області. Майстриня пишається тим, що працедавці надають перевагу учням і випускникам саме цього, по-народному, першого училища.

Зі 162 цьогорічних кваліфікованих робітників й 25 молодших спеціалістів – більшість уже офіційно працевлаштовані.

Попит на фахівців серед працедавців є. Тому, якщо маєш знання і навички – отримуватимеш непогані гроші. Випускники також додають, в училищі ресторанного сервісу і торгівлі  щороку докупляють сучасне обладнання, аби навчання відповідало вимогам ринку праці. На цьому наголосила директорка закладу Марія Чашка.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,