28.03.2024

Раки під забороною: чому в Тернопільський області обмежили їх вилов

Креатор буд

З 20 серпня по 30 вересня виловлювати раків у водоймах Тернопільської області буде заборонено. І не дарма, адже у тварин розпочинається період линьки.

У цей час членистоногі стають як ніколи вразливими. Аби захистити їхню популяцію державне агентство рибного господарства щороку нагадує про заборону на вилов, пояснив головний спеціаліст відділу іхтіології, регулювання рибальства та меліорації управління державного агентства рибного господарства в Тернопільській області Назар Саніцький.

Період линьки у раків припадає переважно на літні місяці. Проте, молоді членистоногі можуть змінювати своє вбрання по декілька разів на рік. Тому заборона вилову раків у Тернопільській області також буде діяти із 1 листопада по 30 червня. А тих, хто порушив закон, очікує покарання. Штраф від 170-ти до 680-ти гривень. Сума залежить від нанесених збитків.

Платити штрафи рибалки не хочуть, тому запевнили  – про заборону знають.

Додамо, працівники управління державного агентства рибного господарства моніторитиме ситуацію на водоймах області, аби не допустити порушення норм і вилову раків в період линьки. Тож рибалок просять  бути відповідальними.



Джерело | Т1 Новини