25.04.2024

Дружба, що долає бар’єри: дві історії жінок, які присвятили життя дітям

Ваша реклама

Життя двох тернополянок кардинально змінило народження дітей. Адже, поки ровесники їхніх малюків самостійно граються і пізнають сповна радощі дитинства – ці дітлахи повністю залежні від матерів.

Людмила та Ольга виховують дітей із інвалідністю. Жінки зізнаються, для них прогулянки разом із малюками – чи не єдина розрядка звичної домашньої атмосфери.

Це і своєрідні фізичні навантаження, адже вага візка разом з донечкою Людмили близько 40 кілограмів. Восьмирічна Злата може самостійно ходити, але дуже швидко втомлюється, тому вони гуляють з візочком. Діагноз дівчинки – аномалія розвитку головного мозку та епілепсія.

Ольга Воробйова виховує сина із інвалідністю – семилітнього Макара. Причиною його хвороби стала родова травма. Від тоді жінка постійно перебуває із ним вдома. Каже, хлопчику не вистачає спілкування з однолітками, а їй – часу для власної реалізації.

Людмила Березовська підкреслила, що у Тернополі необхідно створити групи денного догляду, адже це позитивно вплинуло б не лише на дітей з інвалідністю, а й їхніх матерів.

Підтримує її у цьому і подруга Ольга Воробйова. Тому обидві жінки долучили до фотопроєкту #Право_на_щастя. Його у нашому місті реалізовують до Дня матері. Мета такої соціальної ініціативи – показати реалії життя жінок, що виховують дітей з інвалідністю. Зокрема, створити групи денного догляду для їхніх малюків.

Матері стверджують, їм не вистачає моральної підтримки, часу на власні захоплення та здійснення мрій, а їхнім дітям –  розуміння оточуючих. Тому, закликають тернополян з 9 по 23 травня відвідати фотовиставку у ТРЦ Подоляни  й побачити яке воно #Право_на_щастя

 

 



Джерело | Т1 Новини