25.04.2024

До армії: батьки скаржаться, що хлопців призовного віку затримують посеред вулиці

Ваша реклама

Забрали силоміць без причини! Мати призовника Світлана Павлів повідомила, про те, що її сина просто посеред вулиці затримали працівники військкомату.

З її слів, хлопцеві пред’явили звинувачення в тому, що його розшукують як ухилянта від строкової служби в лавах збройних сил України. Жінка переконана, син не повинен служити, адже має проблеми із здоров’ям. Вона показала десятки довідок із медичних закладів, які підтверджують діагноз.

У військкоматі телефоном конкретну ситуацію не коментують. Але кажуть, особа, яка має право на відстрочку, повинна надати документи, які це підтверджують. Якщо ж не надає, то вважається порушником. Про це в обласному військооматі наголошували ще під час початку призову.

Мати призовника Світлана Павлів зазначає, про те, що почався призов не знали і відповідних документів, які підтверджують відстрочку вчасно не подали.

В  комісаріаті кажуть, висновки стосовно цього конкретного випадку зможуть зробити по завершенню проходження медогляду. Якщо ж діагноз підтвердиться, хлопець матиме відстрочку. Та сім’ю Павлів хвилює і те, що сина затримали просто посеред вулиці, і вже кілька днів до нього нікого не пускають. З хлопцем спілкуються лише телефоном. Адвокат сім’ї хлопця Олег Гриб стверджує, працівники військкомату порушують законодавство.

Тим часом у військкоматі кажуть, кожна сім’я може дізнатись причини, чому, за яких умов і причин затримали їхнього родича. Для цього слід написати заяву на ім’я військового комісара комісаріату Тернопільщини.



Джерело | Т1 Новини