20.04.2024

За добрі наміри — штраф: тернополянина судять за благоустрій біля будинку

Креатор буд

Щоб біля його будинку була красива територія, Іван Ільчишин вирішив подбати сам. Чоловік мешкає на бульварі Петлюри. Колись тут люди самотужки висадили під вікнами невеличку алею. Але про кущі ніхто не дбав. То й Іван Станіславович вирішив підрізати насадження, аби мали красивий вигляд. Зізнався: підрізав 76 сантиметрів кущів.

Господарювання чоловіку подобається. Іван Станіславович на пенсії, то й має вдосталь часу для корисних робіт біля дому. Коли хто просить – завжди допоможе. Але за свої добрі наміри чоловік поплатився штрафом — повинен сплатити 888 гривень. Окрім того, від тернополянина вимагають сплатити вартість кущів.

Справа в тому, що ще у 2017-му чоловіка оштрафували працівники держекоінспекції області. Тоді пояснили, що обрізав кущі Іван Ільчишин неправильно, без дозволу і в невідповідну пору. 888 гривень чоловік заплатив у 2018. Згодом виявилось, що то було стягнення тільки за адмінпорушення. А ще треба відшкодувати саму вартість нібито пошкоджених кущів.

У постанові вказано, що Іван Ільчишин пошкодив 22 кущі спіреї. Але чоловік відмовляється платити штраф. Мовляв, він кущі не нищив, та й стільки насаджень спіреї на бульварі немає. Хотів як краще – а через понад три роки за свої добрі наміри довелось йти в суд. Бо екоінспекція таки позивається, аби штраф пан Іван оплатив.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,